Hyppige spørgmål om vores rådgivning og ydelser ifm. nyt tag

Her kan finde svar på dit mest stillede spørgsmål i forbindelse med nyt tag og hvordan vi arbejder.

  • Har jeg brug for et møde med jer, når jeg allerede har fået en pris fra jeres beregner?
  • Hvad er forskellen på et møde med en håndværker og med Compara?

Rådgivning


Har jeg brug for et møde med jer, når jeg allerede har fået en pris fra jeres beregner?

Ja, det har du. Prisen fra vores online beregner er kun vejledende. Din rådgiver vil på mødet gennemgå din tagkonstruktion og undersøge, om eksempelvis nogle af spærene skal skiftes. På baggrund af hans iagttagelser og jeres ønsker til materialer, udfærdiger han et skriftligt, uforpligtende overslag til jer på mødet.

Hvad er forskellen på et møde med en håndværker og med Compara?

Vi er kundens mand og varetager din interesse i at få et godt tag til en god pris – ikke håndværkerens interesse i at tjene penge. Vi er eksperter i at rådgive om nyt tag og kan dermed guide dig sikkert gennem alle faldgrupperne. På mødet får du klar besked om materialevalg, efterisolering og lovkrav. Og du får et realistisk samlet overslag på, hvad taget kommer til at koste.


Prisindhentning


Hvordan kan I lave så meget arbejde gratis? Hvor tjener I penge?

Vores idegrundlag er, at det ikke må fordyre byggeriet at bruge os som rådgiver. Derfor skal du ikke, som i andre rådgivningsvirksomheder, betale en fast timepris for vores rådgivning og vores arbejde med at indhente priser. I stedet får vi et markedsføringsbidrag fra entreprenørerne, hver gang de vinder en opgave. Honoraret ligger typisk på ca 2-4 % af entreprisesummen. Men da vi oftest indhenter priser som ligger 10-15% under de priser, du selv kan skaffe, sparer du stadig penge på at bruge os - ellers arbejder vi gratis.

Hvad hvis jeg selv kan skaffe et bedre tilbud?

Hvis vi ikke kan spare dig for penge, har vi ikke gjort vores arbejde godt nok. Derfor er vores rådgivning og arbejde med at indhente priser til dig helt uforpligtende. Hvis du ønsker at gøre brug et tilbud, du selv har skaffet, er du meget velkommen til det. Du har naturligvis stadig mulighed for at få os til at føre tilsyn med dit tagbyggeri, selv om det er din egen håndværker, der udfører byggeriet.

Kan jeg både bruge Compara og selv indhente tilbud?

Du er meget velkommen til selv at indhente tilbud fra din egen håndværker. Vi anbefaler dog, du køber den arbejdsbeskrivelse, vi udarbejder til kr. 5.800,- inkl. moms og beder din håndværker give en pris ud fra den. Det sikrer, at han har alle nødvendige arbejder med i sin pris. Samtidigt kan du let sammenligne hans pris med de priser, vi har skaffet til dig.

Hvis priserne er så lave, går det så ikke ud over kvaliteten?

Nej. Kvaliteten er klart defineret i den arbejdsbeskrivelse, vi laver. Derudover beder vi alle vores kunder evaluere entreprenørerne, hver gang en tagsag er afsluttet. En høj tilfredshedsscore er en forudsætning for at blive i netværket og vinde fremtidige sager. Endelig tilbyder vi at føre løbende kontrol med byggeriet som en ekstra sikkerhed for at taget bliver bygget korrekt.

Hvorfor kan I skaffe bedre priser end jeg kan?

Det er der mange grunde til:

  • Vi har et bredt netværk af mere end 40 nøje udvalgte entreprenører, der er specialiserede i at lave tage. De kan udføre byggeriet hurtigere end en mindre erfaren håndværker. Derfor kan de give en bedre pris - uden der bliver gået på kompromis med kvaliteten.
  • Vi har udviklet et unikt system, der automatisk matcher tagopgaverne med de entreprenører, der eventuelt mangler arbejde. Disse entreprenører giver gerne en ekstra konkurrencedygtig pris. Det kan nemlig bedre betale sig for entreprenøren at tjene lidt på en opgave, end at hans håndværkere slet ikke har noget at lave.
  • Når en entreprenør løbende får tilbudt sager gennem os, sparer han tid og penge på markedsføring og afholdelse af kundemøder. Det holder hans omkostninger nede og giver i sidste ende en mere konkurrencedygtig pris på byggeriet.
  • Entreprenørerne ved, at de altid er i skarp konkurrence med to andre kvalificerede håndværkere, der afgiver pris på nøjagtigt samme grundlag. Derfor skal prisen være konkurrencedygtig, hvis entreprenøren skal vinde sagen.
  • Entreprenørerne giver deres pris ud fra vores detaljerede arbejdsbeskrivelse, der inkluderer alle nødvendige arbejder. Derfor behøver entreprenørerne ikke indregne et beløb i deres priser til uforudsete ting undervejs.

Hvorfor kan I skaffe bedre priser end jeg kan?

Når du selv indhenter tilbud får du ikke bare tre forskellige priser. Du får også tre forskellige løsninger, fordi håndværkerne sjældent har det samme med i deres tilbud. Det gør det svært at sammenligne priserne. Samtidig risikerer du, at der dukker uventede ekstraregninger op når byggeriet er gået i gang, fordi alle nødvendige arbejder ikke var med i det oprindelige tilbud. De priser vi kommer med indeholder præcist det samme, så det er nemt at sammenligne dem.


Kontrakt


Kan håndværkerne hjælpe med andre byggeopgaver end taget?

Hvis du har brug for at få udført andre renoveringsopgaver såsom udskiftning af vinduer eller renovering af facaden, kan entreprenøren også hjælpe med dette. Dette aftaler du typisk direkte med entreprenøren.

Kan jeg købe kontrakten og bruge den til min egen håndværker?

Ja, det kan du sagtens. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle entreprenører, der vil acceptere de betingelser, vi opsætter i kontrakten. Eksempelvis indeholder kontrakten en tidsplan samt et krav om dagbod, hvis byggeriet bliver forsinket. Betalingsbetingelserne er desuden således, at du aldrig betaler forud for noget arbejde.


Kontrol


Kan jeg købe ekstra kontrolbesøg undervejs i byggeriet?

I kan tilkøbe ekstra kontrolbesøg undervejs i byggeriet. Hvis I eksempelvis kun har valgt at købe StartHjælp, kan I således tilkøbe et kontrolbesøg eller en slutkontrol. Prisen for et ekstra besøg er kr. 5.500,- inkl. moms. Prisen inkluderer besøg, skriftligt notat og opfølgning på de mangler, der er påpeget på besøget.

Få gratis og uforpligtende rådgivning

Skal du have et nyt tag på huset, eller er du i virkeligheden i tvivl om du kan nøjes med at reparere det gamle? Overvejer du 1.sal, tilbygning eller facaderenovering? Tag et telefonisk rådgivningsmøde med en af vores rådgivere, og kom tvivlen til livs.

Det er helt gratis og uforpligtende.

Få et godt råd

Thomas Vester, Bygningskonstruktør
Thomas Vester
Bygningskonstruktør
Michael Bloch, Arkitekt
Michael Bloch
Arkitekt
Copyright © 2023