Hvad koster et nyt tag?

Her kan du læse alt om priserne på tegltag, eternittag, betontag og ståltag. Du kan også se konkrete priseksempler og beregne din egen pris på et nyt tag.

 

Nyt tegltag

1.700 - 2.300,- kr. pr. m²

Den samlede pris på et nyt tegltag er 1.700 – 2.300 kr. pr m² tagflade for et nyt tag med tegl. Prisen er inklusiv montering af banevareundertag.

Hvis man skal have fast undertag koster det typisk 250 kr. ekstra pr. m². Levetiden for et tegltag er typisk 40-60 år.

Nyt eternittag

800 - 1.200,- kr. pr. m²

De to mest almindelige typer eternit er bølgeeternit og skifereternit. Det mest brugte på parcelhuse er bølgeeternit.

Et bølgeeternittag koster ca. 800 - 1.200 pr. m². Et nyt tag med skifereternit koster ca. 2.000-2.200 kr. pr m². Levetiden for begge typer er ca. 30-40 år.

Nyt ståltag

1.600 - 2.000,- kr. pr. m²

Et ståltag koster 1.600 - 2.000 kr. pr. m². da der som på tegltage skal monteres et undertag.

Nogen vælger at montere ståltag ovenpå på eternittage. Her kan man forvente prisen ligger på 800 - 1.000 kr. pr. m². Det er dog en løsning, som vi ikke anbefaler.

Nyt betonttag

1.600 - 2.100,- kr. pr. m²

Prisen for et nyt tag med betontagsten og undertag er ca. 1.600 - 2.100 kr. pr. m².

Det er muligt at spare ca. 300 kr. pr. m² hvis du vælger en betontegl, der kan lægges uden undertag. Levetiden for et betontag er ca. 30-40 år.

Hvor kan du spare?
Du kan selv lave nedrivning og bortskaffelse af affald og dermed spare omkring 10.000 – 15.000 kr. (afhængig af tagets type og størrelse).

Priserne på nyt tag er inkl. moms og gælder for et 1½-planshus uden ovenlysvinduer. Priserne er erfaringstal fra de mange tusind priser på nyt tag, vi har indhentet for boligejere gennem de seneste mange år.

Beregn prisen på dit nye tag

Her kan du få en pris på dit nye tegltag – det tager kun 2 minutter at udfylde. Besvar de 9 spørgsmål og klik på ”Beregn pris” nederst.

Fakta om dit hus
Info
Her skal du oplyse hvilken type tag der ligger på dit hus i dag.
Info
Her skal du oplyse hvilken type hus, du har:
Info
Her skal du oplyse grundplanen på dit hus i m2. Det beregnes ved at gange husets bredde i meter med husets længde i meter.
Info
Her skal du oplyse cirka hældningen på dit tag i grader – det behøver ikke være præcist. Tallet bruges sammen med grundplanen på dit hus til at beregne arealet af dit tag. Her kan du se fire eksempler på hældninger:
Indtast dit postnr.:
Info
Vi beder om dit postnummer for at vi kan beregne en så realistisk pris som muligt, idet der kan være stor forskel på håndværkernes priser rundt omkring i landet.
Ønsker til dit nye tag
Info
Her skal du oplyse hvor meget ny isolering, du ønsker at få lagt i forbindelse med tagudskiftningen. Hvis du således har 100 mm isolering i forvejen og ønsker 300 mm isolering i alt, skal du i spørgsmålet svare 200 mm isolering.
Info
Her skal du oplyse hvilken type tagbeklædning, du ønsker på dit nye tag
Info
Her skal du oplyse hvilken type tagrender, du ønsker på dit nye tag. Hvis du ikke har brug for nye tagrender, skal du blot svare ”ingen”.
Info
Her skal du oplyse hvor mange nye ovenlysvinduer, du ønsker at få sat i det nye tag. Hvis du blot vil beholde et eller flere eksisterende ovenlysvinduer, skal du svare ”ingen”.
Info
Her skal du oplyse hvor mange nye kviste, du ønsker at få monteret på det nye tag. Hvis du blot vil beholde en eller flere eksisterende kviste, skal du svare ”ingen”.

Priserne på et nyt tag kan svinge med helt op til 100.000 kr.

Når du indhenter håndværkertilbud, kan der sagtens være op til 100.000 kr. i forskel på priserne på nøjagtigt det samme arbejde. Det skyldes flere ting:

Håndværkerne beregner priser på forskellig vis: Den ene håndværker indregner 30.000 til at leje et stillads, den anden tænker ”Jeg har mit eget stillads, som er købt og betalt, det regner jeg ikke med i prisen”.

Ordrebogens tykkelse: Håndværkere, der ikke har så meget at lave, giver gerne en ekstra skarp pris i forhold til håndværkere med en fuld ordrebog.

Usikkerhed om arbejdets art: Håndværkeren afsætter typisk et beløb til uforudsete omkostninger eller opgaver der er svære at prisfastsætte inden byggeriet i går i gang. Det beløb kan variere meget fra håndværker til håndværker.

Derfor er en udførlig beskrivelse være med til at sikre lave priser – så skal håndværkeren ikke hensætte så stort et beløb til arbejde, der ikke er taget højde for fra starten.

Priseksempler på et nyt tag

Eksempel på nyt tag

130 m² tegltag på 1½-plans hus

 • Røde naturtegl
 • Opretning af den gamle konstruktion
 • Banevareundertag
 • 200 mm ekstra isolering
 • Renovering af inddækning samt fuger på skorsten
 • 2 nye ovenlysvinduer
 • Montering af nye zinktagrender og -nedløb
Pris: Kr. 315.500,- inkl. moms
Eksempel på nyt tag

170 m² betontag på 1-plans hus

 • Sorte betontegl
 • Opretning af den gamle konstruktion
 • Banevareundertag
 • 200 mm ekstra isolering
 • Renovering af inddækning samt fuger på skorsten
 • Montering af nye zinktagrender og -nedløb
Pris: Kr. 349.500,- inkl. moms

Tillægspriser


Ovenlysvinduer til Nyt Tag

Ovenlys - nye ovenlys koster ca. 4-7.000,- for et ”almindeligt” vindue. Dertil kommer diverse tilvalg såsom inddækninger, solafskærming, lysninger med videre. Alt i alt skal man typiske regne med 12.000 – 15.000 for et nyt komplet ovenlysvindue alt inklusiv.

Stigetrin til Nyt Tag

Stigetrin - skal skorstensfejeren skal have adgang til at inspicere skorstenen fra taget af, skal der etableres stigetrin på taget, typisk 5-7 trin. Det koster omkring 300-400 kr. pr. trin. Stigetrin behøves dog ikke, hvis der er adgang til en skorstenslem i loftsrummet.

Kviste til Nyt Tag

Kviste - hvis du skal have skiftet beklædning på sider og tag samt inddækninger, koster det typisk 15-20.000 kr. Hvis vinduet i kvisten også skal skiftes, skal du regne med 5.000 - 8.000 ekstra. Prisen for etablering af en helt ny kvist ligger typisk på 35.000 - 45.000 afhængig af størrelse og kvalitet.

Skorsten til Nyt Tag

Skorsten - ofte renoverer man skorstenen, når der alligevel er adgang til den. Typisk reparerer man fuger og skifter inddækningen. Det koster ca. 5.000,- kr. plus eventuelle omkostninger til maling. Er skorstenen mere end ca. 1 meter høj, skal der bygges stillads rundt om skorstenen. I så fald stiger udgiften med yderligere 7.500 – 15.000 afhængig af højde og omfanget af udbedringerne på skorstenen. Omkring 10-15 % af alle skorstene skal mures helt om, når taget skiftes.

Sådan arbejder vi hos Compara

Se videoen herunder og få forklaret vores koncept på under 2 minutter!

Vi kan skaffe de bedste håndværkerpriser

Når du bruger os som din rådgiver, gør det ikke dit byggeri dyrere - tværtimod. Vi er nemlig eksperter i at skaffe de bedste håndværkerpriser på et nyt tag. Hvis du vælger en af de priser, vi har indhentet, giver håndværkeren os et honorar. Derfor kan vi rådgive dig og hente tilbud for dig ganske gratis.

Du kan læse mere om hvordan vi arbejder eller se et udvalg af vores referencer.

Få hjælp til at sikre et trygt byggeri til den rigtige pris

Bestil et gratis rådgivningsmøde med en tagekspert og modtag tre let sammenlignelige håndværkerpriser – helt gratis og uforpligtende.

Som din rådgiver sikrer vi dine interesser i et problemfrit byggeri, ikke håndværkerens interesse i at tjene penge. Vi hjælper dig med:

 • Ekspertrådgivning om valg af løsning
 • Indhentning af priser fra erfarne tagfirmaer
 • Udførlig arbejdsbeskrivelse og kontrakt
 • Nøje kontrol af håndværkerens arbejde

Få en uforpligtende snak med en tagekspert

Tlf. 32 10 10 77
Vi ringer typisk kl. 15:30 - 20:00
Copyright © 2023