5 gode råd til at sikre dit hus mod stormvejr

En god og kraftig storm kan være hyggelig, når man kan sidde inden døre med en kop god kaffe eller kakao og hygge ved pejsen. Det kan dog være en god ide at gøre følgende, så ikke stormen forårsager skade på dit hus:

1. Inden stormen rammer skal du lukke alle døre, vinduer og ovenlys så ikke vinden kan forårsage skade på disse, når det blæser kraftigt. Husk også at lukke alle vinduer og døre i carporte/garager og skure i haven.

2. Det er vigtigt at foretage en visuel besigtigelse inden stormen rammer. Gå en tur rundt om huset, og fjern alle løse ting som står i haven. Sæt havetrampoliner, havemøbler, haveredskaber og andet ind i skuret. Er der byggematerialer så læg en pressenning over og sørg for, den er godt spændt fast.

3. Kontroller også at alle bygningsdele på huset sidder som de skal. Løse tagrender, inddækninger, vindskeder og sternbrædder kan rive sig løs og forårsage stor skade på huset. Tjek også at tagbelægningen ligger forsvarligt fast, som den skal. Hvis ikke tagbelægningen sidder ordentligt fast, skal dele måske skiftes eller gøres fast.

4. Husk at tjekke alle tagrender og nedløb, og vær sikker på der ikke ligger grene, blade og andet snavs som kan forhindre vandet i at komme hurtigt væk fra huset.

5. Forsøg at begræns skaderne, og tag gerne billeder af beskadiget indbo. Hvis stormen skulle ødelægge dele af huset eller taget, så lad være med at kassere ødelagt indbo og bygningsdele. Kontakt dit forsikringsselskab med det samme.

Om forfatteren

Thomas Vester, Bygningskonstruktør hos Compara A/S Med mere end 15 års erfaring og 1000 tageftersyn bag sig, er Thomas Vester en af de førende rådgivere i landet, når det kommer til at hjælpe private husejere med et at komme trygt igennem deres ønske om et nyt tag eller en ny facade til deres hus. Thomas' rådgivning tager altid udgangspunkt i kundens ønske til det færdige produkts levetid, økonomi, og æstetik så disse går hånd i hånd.

Du er altid velkommen til at skrive til Thomas via e-mail tv@compara.dk, hvis du skulle have spørgsmål.

Få gratis og uforpligtende rådgivning

Skal du have et nyt tag på huset, eller er du i virkeligheden i tvivl om du kan nøjes med at reparere det gamle? Overvejer du 1.sal, tilbygning eller facaderenovering? Tag et telefonisk rådgivningsmøde med en af vores rådgivere, og kom tvivlen til livs.

Det er helt gratis og uforpligtende.

Få et godt råd

Thomas Vester, Bygningskonstruktør
Thomas Vester
Bygningskonstruktør
Michael Bloch, Arkitekt
Michael Bloch
Arkitekt
Copyright © 2024