Få styr på disse 5 ting når du indgår aftaler med din håndværker

et kan være en god ide at spørge naboer eller venner når du skal vælge håndværker, så du kan sikre dig nogle gode referancer. Men hvad bør du ellers være opmærksom på når du laver selve aftalen med håndværkeren? Få svarene her:

1. Et solidt skriftligt aftale grundlag, som altid vil kunne bruges som rettesnor før, under og efter byggeriet. Få nøje beskrevet alle relevante punkter i byggesagen og underskriv dokumentet. Lad begge parter have en kopi af dokumentet.

2. Garanti er noget de færreste tænker på, ikke desto mindre er det uhyre vigtigt for dig. Du bør sikre dig at entreprenøren/håndværkeren har en garanti for arbejdet. Det kunne eksempelvis være BYG garanti.

3. Fejl, mangler og byggesjusk opstår desværre ofte, og dette bør være konkretiseret i aftalegrundlaget. Hvad sker der ved fejl, mangler og byggesjusk?

4. Tidsplanen skal være afstemt og godkendt af både håndværker og bygherre. Det kan være en god ide at indføre dagbøder, såfremt byggeriet ikke bliver afleveret til tiden. Uanset størrelse på byggeriet, bør der være en tidsplan, som fortæller hvornår byggeriet starter og slutter.

5. Økonomi er også et sted hvor der ofte er twister. Sørg for at det er tydeligt beskrevet hvorledes betalingen skal foregå.

Om forfatteren

Thomas Vester, Bygningskonstruktør hos Compara A/S Med mere end 15 års erfaring og 1000 tageftersyn bag sig, er Thomas Vester en af de førende rådgivere i landet, når det kommer til at hjælpe private husejere med et at komme trygt igennem deres ønske om et nyt tag eller en ny facade til deres hus. Thomas' rådgivning tager altid udgangspunkt i kundens ønske til det færdige produkts levetid, økonomi, og æstetik så disse går hånd i hånd.

Du er altid velkommen til at skrive til Thomas via e-mail tv@compara.dk, hvis du skulle have spørgsmål.

Få gratis og uforpligtende rådgivning

Skal du have et nyt tag på huset, eller er du i virkeligheden i tvivl om du kan nøjes med at reparere det gamle? Overvejer du 1.sal, tilbygning eller facaderenovering? Tag et telefonisk rådgivningsmøde med en af vores rådgivere, og kom tvivlen til livs.

Det er helt gratis og uforpligtende.

Få et godt råd

Thomas Vester, Bygningskonstruktør
Thomas Vester
Bygningskonstruktør
Michael Bloch, Arkitekt
Michael Bloch
Arkitekt
Copyright © 2024