Sådan håndterer du mos på taget

Der er mange meninger og holdninger til, om hvorvidt du skal fjerne mos, lav og andre vækster på dit tag. Her får du 5 skarpe råd til hvad du skal gøre ved mos på taget:

1. Du skal ikke fjerne mos, alger og andre vækster på dit tag. Flere undersøgelser fra bl.a. Teknologisk Institut, har påvist at mos og andre vækster på taget ikke er skadelige.

2. Dit tag tager først skade når du fjerner mos på taget. Når du fjerner mos og andre vækster fra taget, gør du taget mere åbent og sårbart for vand og fugt. Når du fjerner mos, vil det ofte rive en del af overfladen med, og så har du problemet. Du kan dog godt fjerne større mospuder med håndkraft.

3. I stedet for at fjerne mos og andre vækster fra taget, bør du finde årsagen til hvorfor der er mos på taget. Står der store træer og skygger for taget, så kan det muligvis være en god ide at fælde eller beskære træerne.

4. Hvis du alligevel vil fjerne enkelte større mospuder, så pas på når du går op på taget. Taget er som oftest mest glat om morgenen og igen om aftenen p.g.a. kondens. Lad være med at kravle op på taget, hvis der er den mindste risiko for at du kan falde ned.

5. Hvis dit tag er af eternit og indeholder asbest fibre, bør du slet ikke gøre noget ved taget, da der vil være fare for at frigive asbestfibre.

Om forfatteren

Thomas Vester, Bygningskonstruktør hos Compara A/S Med mere end 15 års erfaring og 1000 tageftersyn bag sig, er Thomas Vester en af de førende rådgivere i landet, når det kommer til at hjælpe private husejere med et at komme trygt igennem deres ønske om et nyt tag eller en ny facade til deres hus. Thomas' rådgivning tager altid udgangspunkt i kundens ønske til det færdige produkts levetid, økonomi, og æstetik så disse går hånd i hånd.

Du er altid velkommen til at skrive til Thomas via e-mail tv@compara.dk, hvis du skulle have spørgsmål.

Få gratis og uforpligtende rådgivning

Skal du have et nyt tag på huset, eller er du i virkeligheden i tvivl om du kan nøjes med at reparere det gamle? Overvejer du 1.sal, tilbygning eller facaderenovering? Tag et telefonisk rådgivningsmøde med en af vores rådgivere, og kom tvivlen til livs.

Det er helt gratis og uforpligtende.

Få et godt råd

Thomas Vester, Bygningskonstruktør
Thomas Vester
Bygningskonstruktør
Michael Bloch, Arkitekt
Michael Bloch
Arkitekt
Copyright © 2024